Open trainingen

Datum: nog niet bekend
Locatie: de Comice, Harmelen
Prijs: Eur 275 ex. btw
Tijd: 10-16.30

Inclusief:
Neuland materialenset (t.w.v. E35)
• Hand-outs trainingsmateriaal
• Heerlijke boerenlunch met lokale producten

Geef je op via info@birgitsmit.com

Incompany trainingen

Op dit moment vinden er geen trainingen plaats vanwege de corona-maatregelen. Wanneer de maatregelen teruggeschaald worden, kunnen we weer starten met kleine groepen (afhankelijk van de ruimte).

Een standaard training duurt 6 uur, van 10 tot 16.30 (met pauze). Kortere trainingen (workshops) zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld een dagdeel (3 uur), of zelfs een inspiratiesessie van 1,5 uur.

De open trainingen vinden plaats bij de Comice in Harmelen. Kleine groepen zijn hier ook welkom (normaal gesproken max. 10 personen, i.v.m. Covid19 nu maximaal 5 personen).

Incompany trainingen kunnen op locatie verzorgd worden, mits de ruimte geschikt is: voldoende ruimte waarbij deelnemers solo of in duo's aan een flip-over, tafel  of aan de muur kunnen werken terwijl zij voldoende zicht op de trainer hebben. Zorg voor voldoende flip-over papier. Voor een dagdeel: 8 vellen per persoon, voor een dag: 12 vellen per persoon).

De prijs per persoon is afhankelijk van de grootte van de groep. Hoe groter de groep, hoe lager de per-persoonprijs, aangezien deelnemers in kleine groepen op meer individuele begeleiding kunnen rekenen.

Ik hanteer normaal gesproken een minimum van 6 personen en maximum van 25 personen. I.v.m. Covid19 is de maximale groepsgrootte sterk afhankelijk van de ruimte, maar ook daar zit een limiet aan. Om afstand te houden én zicht te hebben op de trainer is de maximale groepsgrootte nu 10 personen (mits voldoende m2). Incompany is het ook mogelijk om 2 groepen op 1 dag te trainen door 2 sessies (ochtend en middag) aan te bieden.

Tijdens de telefonische intake bespreken we jullie achtergrond en verwachtingen. Ik pas de training aan op jullie wensen. Ook is het mogelijk om binnen een bepaald thema of naar een specifiek eindproduct toe te werken, waardoor er ook een stukje teambuilding ontstaat.

Vraag een algemene offerte op via info@birgitsmit.com om een indruk te krijgen van de prijzen.

Heb je al een datum op het oog, vraag dan een specifieke offerte aan en vermeld datum, duur (dag, dagdeel, inspiratie), (verwacht) aantal deelnemers en locatie.
Een basic kit met Neuland markers is inbegrepen voor elke deelnemer. Upgrade naar meer uitgebreide kit is mogelijk, en ook de kleuren van de markers kunnen aangepast worden (bijvoorbeeld in de huisstijlkleuren van de organisatie).

Een kwestie van DOEN

Jij doet dat zo mooi en duidelijk, dat zou ik nooit kunnen’. Deze opmerking krijg ik vrijwel iedere keer als ik ergens op mijn grote tekenmuur aan het werk ben. Ik ben het daar niet mee eens. Want iedereen kan leren om zakelijk te tekenen en visueel te communiceren.

Een aantal jaar geleden ben ik daarom begonnen met het geven van trainingen. Om meer mensen kennis te laten maken met visueel werken zodat zij zich bewust zijn van het potentieel en daar hun voordeel mee kunnen doen.

Het visual framework heb ik opgezet om meer structuur te geven aan de kennis die ik deel. Jarenlang heb ik tijdens trainingen steeds nieuwe dingen uitgeprobeerd om te ontdekken wat mensen nodig hebben om deze vaardigheid te beheersen. Het Visual Framework is als het ware de essentie. Het bevat alle cruciale elementen die van belang zijn bij visueel werken, zoals stiftbeheersing, lijnen, iconen, figuren, letters, kleur, typografie, luisteren en lay-out. Alles is op logische wijze verbonden met elkaar. Dit maakt het laagdrempelig en geschikt voor iedereen, ongeacht achtergrond.

training zakelijk tekenen deelnemers flip-over
training zakelijk tekenen deelnemer workshop flip-over


De opzet zorgt ervoor dat mensen ook na de training eenvoudig in kunnen tappen op hun nieuwe kennis en het makkelijker kunnen delen met anderen.

Tijdens de training zakelijk tekenen doorlopen we alle elementen binnen het framework. Doen is belangrijk. Op deze manier krijgen deelnemers een goede indruk van waar hun aandacht naar uit moet gaan, maar ook waar zich de grootste valkuilen bevinden.

Het framework is een uitstekende basis voor visualisatie.  Na het beheersen van de elementen uit het framework, kun je verder met specifieke toepassing. Zoals graphic recording, presentatie, visual storytelling, facilitatie, coaching, educatie of zelfs videoscribing.


Deze training zet je aan het denken zetten over de manier waarop je werkt én communiceert.

In 1 dag krijg je de smaak voor visueel werken te pakken zodat je voortaan in elke situatie met plezier en zelfvertrouwen voor de flip-over of groter papier staat. In de ochtend werken we aan de belangrijkste uitgangspunten, de middag staat in het teken van het toepassen daarvan. Je vertrekt met een flinke dosis inspiratie én de juiste set stiften, dus je kunt meteen aan de slag!

Doe mee met een van de open trainingen (zie onder voor data) of vraag een in-company training aan die we samen toespitsen op de behoefte van het team of de groep. Vraag een offerte aan via info@birgitsmit.com.

training zakelijk tekenen deelnemers samenwerken flip-over papier